Printervriendelijke versie

Betadine Desinfectiezalfgaas

Betadine zalfgaas is een wondgaas geïmpregneerd met Betadine zalf. Dit is een vetvrije, ziektekiemdodende, verzachtende zalf met povidonjodium, die een snelle en lang aanhoudende werking tegen bacteriën en schimmels heeft.

Samenstelling
Wondgaas met Betadine zalf (100 mg/g povidonjood).
Bevat ook: Macrogol 400, 4000 en 6000 en gezuiverd water.

Werking
Betadine zalfgaas is een wondgaas geïmpregneerd met een vetvrije, ziektekiemdodende, verzachtende zalf met povidonjood, die een snelle en lang aanhoudende werking tegen bacteriën en schimmels heeft. Door de bruine kleur, die veroorzaakt wordt door de aanwezigheid van jodium, is de plaats zichtbaar waar gedesinfecteerd is. De desinfecterende werking van Betadine zalfgaas duurt voort zolang de bruine kleur zichtbaar is. Povidonjood is een desinfectans met een werking tegen een groot aantal micro-organismen. Ongevoeligheid van bacteriën voor povidonjood is niet waargenomen.

Te gebruiken bij
Betadine zalfgaas wordt gebruikt voor de bescherming van de wond, zelfs als deze geïnfecteerd is. Dit gaas ontsmet de geïnfecteerde huid. Het bevordert de genezing van oppervlakkige brand-, snij of schaafwonden, zelfs indien de wond geïnfecteerd is en draagt bij aan het voorkomen van infecties.

Betadine zalfgaas is verkrijgbaar per 10 of 50 stuks verpakt:

Nieuw! Betadine zalfgaas 10 stuks
Ieder zalfgaas is afzonderlijk verpakt in folie. De zalfgazen zitten per 10 stuks verpakt in een kartonnen doos. Betadine zalfgaas is een bruinrode zalfgaas van 10 x 10 cm.
ZI-nummer 17085918
AIP € 18.39
Verkrijgbaar vanaf december 2022

Betadine zalfgaas 50 stuks
Ieder zalfgaas is afzonderlijk verpakt in folie. De zalfgazen zitten per 50 stuks verpakt in een kartonnen doos. Betadine zalfgaas is een bruinrode zalfgaas van 10 x 10 cm.
ZI-nummer 15226077
AIP € € 76,54

Meer weten? Ga naar veelgestelde vragen over Betadine Desinfectiezalfgaas.

Betadine zalfgaas 10 stuks